דף הבית >> חסכון לפנסיה

פנסיה וחסכון

החיסכון החשוב ביותר שתעשה בחייך 

תחום החיסכון הפנסיוני בישראל עובר תהפוכות וחידושים בלתי פוסקים במהלך השנים האחרונות. לפניכם מידע המסביר ממה מורכב עתיד כלכלי של אדם המגיע לגיל הפנסיה בישראל.
 
חיסכון פנסיוני בישראל בנוי משלושה רבדים:
1. ביטוח לאומי
2. הסדרים פנסיוניים מתוקף הסכמים אישיים, קיבוציים וצווי הרחבה
3. חיסכון וביטוח פרטי
 
ביטוח לאומי מפצה באופן שווה את כל הזכאים לכך ללא קשר לתרומתם לכלכלת ביתם. שיעורי הגמלאות מביטוח לאומי נמוכים יחסית ואינם מספקים מעטפת כלכלית רחבה. רצוי, איפוא, להשלים את החוסר באמצעות ביטוח פרטי.
היום ברור כי הדרך הנכונה ביותר לבנות עתיד פנסיוני מסודר ומספק, היא על ידי שילוב בין מספר תוכניות פנסיונית העונות על צרכים שונים של המבוטח וקבלת הטבות מס בהתאם (ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, קופת גמל או קרן השתלמות).
המרכיב השלישי ובלתי נפרד בחשיבותו מסל החיסכון הפנסיוני, הוא חיסכון פרטי לגיל הפנסיה. חיסכון כזה יכול להתנהל במגוון אפיקים, כגון: תוכניות ביטוח פרט, פיקדונות בבנק, תיקי השקעות, כספי ירושות או נכסי נדל"ן מניב.








 
 
אז מתי כדאי להתחיל לחסוך?
ככל שתתחיל בגיל צעיר יותר, תוכל להגיע לסכום קצבה גבוה יותר לקראת פרישתך מהעבודה.
 
איך בוחרים חיסכון פנסיוני נכון?
קיימים מספר סוגים של מוצרים פנסיונים, העיקריים שבהם: ביטוח מנהלים, קרן פנסיה, קופת גמל.  סוגי המוצרים הפנסיונים נבדלים ביניהם בחמישה מאפיינים עיקריים: סוג ההתקשרות, ניהול הסיכונים הביטוחיים, דמי ניהול, ניהול החיסכון וניהול הפרישה.
 




​ביטוח מנהלים זו קופת חיסכון וביטוח לטווח הארוך המעניקה למבוטח קצבה במקרים הבאים: קצבת זקנה – בעת פרישה; פיצוי חודשי - בעת אובדן כושר עבודה; סכום ביטוח במקרה מוות.
 
על מה מבוססת ההתקשרות עם חברת הביטוח?
ההתקשרות בין העמית לחברת הביטוח מבוססת על חוזה בין הצדדים המגובה באמצעות פוליסה - מסמך המפרט את הזכויות והחובות של הצדדים.
 
על מה מבוסס רכיב הביטוח?
רכיב הביטוח בפוליסה מבוסס על ביטוח אישי של המבוטח באמצעות המבטח – חברת ביטוח.
 
כיצד מנוהלים הכספים?
לכל מבוטח קיים חשבון חיסכון נפרד הכולל את הקרן שהושקעה והרווחים/הפסדים על ההשקעה, בניכוי דמי ניהול.
 
מתי אוכל למשוך את הכסף?
בגיל פרישה (אישה-62, גבר-67) ניתן לקבל קצבה מלאה בהתאם לצבירה בקופה ולתנאי הפוליסה. במקרה של פרישה מוקדמת - החל מגיל פרישה מוקדם (60) ניתן לקבל קצבה מוקטנת.
 




קרן פנסיה היא קופת חיסכון וביטוח לטווח הארוך המעניקה פנסיה במקרים הבאים: פנסיית זקנה - בעת פרישה; פנסיית נכות – בעת אובדן כושר עבודה; פנסיית שאירים - במקרה מוות.
 
על מה מבוססת ההתקשרות עם הקרן?
התקשרות בין העמית לקרן מבוססת על תקנון הקרן - המגדיר את הזכויות והחובות של העמית.
 
מי מחליט כיצד יושקעו כספי הקרן?
כספי החיסכון יושקעו בשוק ההון בהתאם למסלול ההשקעה שבחר העמית ובכפוף להחלטות וועדת ההשקעות של הקרן ( בקרן חדשה מקיפה  30% מהחיסכון מושקע באיגרות חוב צמודות מדד הנושאות תשואה מובטחת של 4.86%).
 
כיצד מנוהלים הכספים?
לכל עמית מנוהל חשבון חיסכון נפרד הכולל את הקרן שהושקעה והרווחים/הפסדים על ההשקעה, בניכוי דמי ניהול.
 
מהן קרנות זכאיות?
קיימים שני סוגים של קרנות פנסיה: זכאיות ולא זכאיות. ההבדל העיקרי ביניהן הוא שהקרנות הזכאיות מחוייבות להשקיע 30% מהחסכון באיגרות חוב מיועדות צמודות מדד עם תשואה מובטחת.
 
מתי אוכל לקבל את הפנסיה?
בגיל פרישה (אישה-62, גבר-67) ניתן לקבל פנסיה מלאה בהתאם לתקנון ו/או לצבירה בקרן. במקרה של פרישה מוקדמת - החל מגיל פרישה מוקדם (60) ניתן לקבל פנסיה מוקטנת.





קופת גמל היא קופת חיסכון לטווח הארוך.
 
כיצד מנוהלים הכספים?
לכל עמית מנוהל חשבון חיסכון נפרד הכולל את הקרן שהושקעה והרווחים/הפסדים על ההשקעה, בניכוי דמי ניהול.
 
מתי אוכל למשוך את הכסף?
חיסכון שנצבר עד 31.12.07 (כולל) ניתן למשוך כסכום חד-פעמי החל מגיל 60, בתנאי שהוותק בקופה הינו לפחות 5 שנים (קימות אפשרויות משיכה נוספות בהתאם למועד ההפקדה). כספים שהופקדו החל מ- 1.1.2008 ואילך, ניתן להוון ולמשוך כסכום חד-פעמי ובתנאי שתישאר בידי העמית קצבה חודשית מינימלית של 4,357 ש"ח )בשנת 2012).
 
*בכפוף לתקנות מס הכנסה.
**
אם קופת הגמל מוגדרת כקופה שאינה משלמת לקצבה על העמית להעביר את הצבירה לקופה משלמת לקצבה, וממנה לקבל קצבה לכל החיים

מהו ביטוח מנהלים?

היום, יותר מתמיד, כדאי לך לחשוב על עתידך ועתיד יקיריך ולנהל את הפנסיה שלך בתבונההפקדה קבועה לחיסכון פנסיוני במהלך שנות עבודתך תאפשר לך:
  • להזדקן בכבוד ולשמור על רמת החיים לה אתה רגיל ואף לעזור ליקיריך
  • להגן על הכנסת המשפחה במקרה של אובדן כושר עבודה      
  • לשמור על רמת החיים של שאריך במקרה מוות

מהי קרן פנסיה?

מהי קופת גמל?